Olimpiada Solidarității

Postat la 16 martie 2017 de Oana Marin în categoria ȘtiriOlimpiada Solidarității


Tema concursului este legată de solidaritatea internațională:

Cine sunt ceilalți oameni care trăiesc pe glob? Ce fac ei? Cum este viața lor de zi cu zi? Suntem curioși să aflăm mai multe despre ei? De ce?

Concursul este organizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) și se va desfășura după cum urmează:

1. Concursul este destinat claselor I-IV de pe întreg teritoriul României.

2. Profesorii din învățământul primar își înscriu clasa la Olimpiadă, completând formularul disponibil AICI.

3. Odată ce au primit confirmarea înscrierii de la organizatori, vor derula activități împreună cu clasa, pe tema menționată mai sus, din care să rezulte unul sau mai multe produse pe care să le trimită pentru a fi jurizate de către organizatori.

4. Produsele înscrise în concurs trebuie să exprime un mesaj cu privire la solidaritatea internațională. Acestea pot fi extrem de diverse: fotografii, desene, picturi, colaje, filmulețe (filmate chiar și cu telefonul mobil), scrisori, compuneri, poezii, melodii etc. În curajăm profesorii și clasele înscrise să fie cât mai creativi!

5. Odată finalizat, profesorii vor trimite produsul ales împreună cu clasa către organizatori, prin email sau prin poștă (dacă este vorba de un produs fizic – desene, colaje până cel târziu la data de 27 martie 2017 ora 14.

6. Organizatorii jurizează produsele primite și anunță câștigătoriiPremiul cel mare va consta într-o ședintă foto pentru întreaga clasă, realizată de un fotograf profesionist. Fiecare clasă participantă (care a trimis un produs către organizatori) va primi diplome de participare și premii simbolice pentru fiecare elev din clasă. Profesorii care participă la concurs împreună cu clasele lor vor primiadeverințe care atestă implicarea lor.

 

Olimpiada Solidarității este organizată de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) și finanțată parțial de către Ministerul Afacerilor Externe prin Programul României de Cooperare pentru Dezvoltare (RoAID), implementat cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) – Biroul Regional pentru Europa și Asia Centrală. Sponsor principal: Kaufland.

Pentru informații suplimentare:

Iuliana Rada - telefon 0749.088.805 sau 021.310.01.77/81/82/83, email [email protected].

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Prof21 si te vom tine la curent cu evenimentele importante.