Mai multe produse! Din care resurse?

Postat la 29 octombrie 2015 de Oana Marin în categoria ȘtiriMai multe produse! Din care resurse?


Atelier participativ pe tema schimbărilor climatice

- Comunicat de Presă -

 

Sâmbătă, 31 Octombrie 2015, Asociația Mai bine organizează atelierul  Mai multe produse! Din care resurse? ce abordează problematica epuizării resurselor naturale și a biodiversității din perspectiva schimbărilor climatice.

Atelierul este adresat elevilor ieșeni și face parte din proiectul ClimateJustice: Engaging the Youth of Iași, ce are drept scop implicarea tinerilor din comunitatea locală într-un dialog pe tema schimbărilor climatice, identificarea și formarea unor ambasadori locali ai justiției de mediu. Zece dintre cei mai motivați participanți vor fi premiați, iar trei dintre ei vor participa la activități din cadrul COP21 la Paris, în luna Decembrie, alături de tineri activi din toată Europa.  

”Alienați de natură și fără o plasă de protecție, trebuie să conștientizăm necesitatea de a tăia din consumism și de a investi în viață. Scopul intuitiv al vieții este extinderea posibilităților de formă pe care aceasta o poate lua. Un potențial natural nu poate fi însă realizat prin confort artifical”, declară facilitatoarea atelierului, Anca Gheorghică, co-fondatoarea și coordonatoarea Asociației Mai Bine. Expert în ecologie umană și doctor în economie, Anca Gheorghică va purta participanții printr-un traseu informațional imersiv necesar pentru a înțelege și aborda dilema centrală a atelierului: „Mai multe produse! Din care resurse?”.

Atelierul se va desfășura de la 10 la 14 și la sediul Asociației Mai bine din strada Petru Rareș nr. 6  după care partipanții vor lua masa împreună cu organizatorii și facilitatorii la CUIB - Centrul Urban de Inițiative Bune situat pe Str. Gavriil Musicescu nr. 14.

Elevii interesați în a își extinde imaginarul socio-ecologic se pot înscrie completând formularul următor: https://goo.gl/38nMMW

 

Climate Justice: Engaging the Youth of Iași este implementat de Asociația Mai Bine în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Verde Bun, Institutul Francez Iași, Slow Food Iași, Primăria Miroslava și Asociația pentru Antreprenoriat Sustenabil. Proiectul este finanțat printr-un subgrant oferit de Bankwatch România, în valoare de 3650 Euro, organizația făcând parte dintr-un consorțiu care implementează proiectul „Financing development and developing finance for EYD2015: a Pan-European campaign to align European investments in developing countries with the post-2015 MDG framework and the EU policies that promote sustainable growth and poverty reduction”, finanțat de Comisia Europeană.

Conținutul acestui comunicat intră în responsabilitatea asociației Mai Bine și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Prof21 si te vom tine la curent cu evenimentele importante.