Apel la înscrieri pentru construirea Comunității Prof21

Postat la 18 august 2015 de Asociaţia REPER21 în categoria ȘtiriApel la înscrieri pentru construirea Comunității Prof21


Dragi colege și colegi,

Avem o știre bună. Prof21 merge mai departe!

1060 de cadre didactice au absolvit cu succes cursul "Abilități de viață în contextul dezvoltării durabile". În această toamnă, împreună cu cei mai motivați dintre voi, construim Comunitatea Prof21

Misiunea comunității Prof21 este de a facilita cooperarea. În această nouă etapă, Prof21 devine un « liant » între absolvenții cursului din diferitele regiuni ale țării. Comunitatea va susține circulația ideilor, schimbul de bune practici și inițiativele comune. Aceste « ingrediente » vă vor permite să integrați concret și eficient cele două abordări inovatoare pe care vi le-ați însușit la curs – dezvoltarea abilităților de viață (DAV) și educația pentru dezvoltarea durabilă (EDD) – în activitățile pedagogice pe care le desfășurați în propriile școli.

Construim comunitatea în 4 etape, în intervalul septembrie – octombrie 2015!

1. Zicem ceea ce facem! 

Organizăm 8 ateliere de planificare participativă, în diferitele regiuni ale țării. În cadrul acestora, veți planifica o paletă de acțiuni educaționale pe care le veți realiza ulterior împreună cu elevii voștri. Fiecare atelier va avea circa 50 de participanți, profesori dar și reprezentanți ai ONG-urilor din regiunile respective, invitați pe baza experienței în domeniul educației nonformale și dezvoltării durabile.

2. Facem ceea ce zicem!

Desfășurați concret peste 80 de acțiuni educaționale, prin parteneriate între membrii comunității, pe baza planurilor realizate în cadrul celor 8 ateliere. Pentru realizarea acestor activități veți beneficia, de asemenea, de sprijinul reprezentanților ONG-urilor care au contribuit la planificarea lor în cadrul atelierelor. Toate acțiunile voastre se vor desfășura pe parcursul lunii octombrie 2015, pe care o vom declara « Luna Prof21 ».

3. Arătăm ceea ce am facut!

Realizăm două documente pentru promovarea comunității. Catalogul Prof21 va prezenta cele 80 de acțiuni educaționale desfășurate în Luna Prof21. Anuarul Prof21 va prezenta cei circa 200 de profesori care le-au realizat împreună cu elevii, în școlile lor. Ambele documente vor beneficia de o largă promovare în rețele educaționale din România.

4. Creștem comunitatea!  

Luați parte la Conferința națională Prof21, unde veți defini obiectivele și veți pune bazele următoarelor activități ale Prof21 pentru anul 2016. La acest eveniment vor participa, de asemenea, o serie de practicieni din domeniul educației formale și nonformale, cu experiențe semnificative în ceea ce privește abordările Prof21 (DAV și EDD).   

 

Costuri:

Cheltuielile pentru transport, cazare și masă aferente participării la atelierele de planificare sunt asigurate de organizatori.

 

Selecția participanților:

Deveniți membri fondatori ai comunității Prof21 angajându-vă să:

  1. participați la atelierul de planificare participativă din regiunea voastră;
  2. realizați acțiunea educațională elaborată în cadrul atelierului;
  3. furnizați informații pentru realizarea Catalogului și Anuarului;
  4. fiți disponibili pentru a participa la Conferința națională Prof21.

Selecția participanților se va realiza pe baza unei propuneri de acțiune educațională, sub formă de schiță. Trimite-ne propunerea ta completând următorul formular până pe 27.08.2015.

Descarcă calendarul atelierelor de planificare participativă.

Pentru întrebări privind Comunitatea Prof21 și înscriere ne puteți contacta la adresa de e-mail: [email protected]

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Prof21 si te vom tine la curent cu evenimentele importante.