O oportunitate pentru profesori inimoşi

Postat la 30 iunie 2015 de Asociaţia REPER21 în categoria ȘtiriO oportunitate pentru profesori inimoşi


Centrul pentru Jurnalism Independent caută douăzeci de profesori de liceu inimoși și entuziaști pentru proiectul ”Predau diversitate la orele mele și elevilor le place!” care se derulează în perioada mai 2015 – aprilie 2016.

În cadrul programului se va elabora un toolkit multimedia pe teme de diversitate și multiculturalism, care va conține descrieri ale cadrului legal, exemple de lecții, materiale video sau articole de presă utilizabile în predarea la clasă sau în activități extrașcolare. Participanții vor colabora la elaborarea lui și, în ultima săptămână a lunii august, vor participa la o școală de vară, susținută de Heidi Biseth, reputată specialistă norvegiană în științele pedagogiei, alături de experții CJI, în care vor deprinde metode atractive de predare și de antrenare a comunității în proiectele școlii.

În lunile care vor urma școlii de vară, fiecare participant va organiza, în școala și comunitatea sa, activități în care va implica elevi, alți profesori, părinți și reprezentanți ai presei locale.

Înscrierile se fac în baza unui dosar care cuprinde CV-ul, din care să reiasă preocuparea anterioară a candidatului pentru tematica diversității, descrierea unei activități (didactice sau extrașcolare) în care candidatul a utilizat metode non-conformiste de predare sau de angajare a elevilor/comunității și un scurt eseu în care să descrie modul în care va putea aplica în activitatea sa cunoștințele și abilitățile dobîndite în cursul școlii de vară. Materia sau specializarea candidaților nu este relevantă (da, și profesorii de fizică pot aplica, dacă demonstrează că pot include elemente de diversitate la orele lor!). Termenul limită de depunere a candidaturilor este 15 iulie 2015. Candidaturile vor fi trimise în format electronic, la adresa [email protected]

Detalii logistice legate de școala de vară vor fi comunicate candidaților selectați. Toate costurile legate de participarea la program vor fi acoperite de organizatori.

Pentru detalii suplimentare, ne puteți contacta la [email protected]

Persoană de contact:

                                 Mihaela Danga, director adjunct al CJI.

                                 Telefon: 0723 193197

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Sursa: http://www.cji.ro/o-oportunitate-pentru-profesori-inimosi/

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Prof21 si te vom tine la curent cu evenimentele importante.