Pași spre școala online

Postat la 23 aprilie 2020 de OANA SANDU în categoria ȘtiriPași spre școala online


Pandemia a ajutat unii profesori să învețe să lucreze mai bine și mai confortabil cu tehnologia.

 

E avantajul pe care l-a văzut și directoarea Iulia Stoica de la școala „Constantin Brâncoveanu” din comuna Vasilați, Călărași, care a reușit să-și convingă colegii profesori să fie mai aproape de elevi nu doar pe whatsapp, ci și pe alte platforme online, unde lecțiile se pot face interactiv.

Iată cum s-au organizat profesorii de la această școală, prin câteva idei de la directoarea Stoica. 

  • Pe whatsapp sunt tot felul de întrebări, tot felul de mesaje, copiii intrau la orice oră, și puneau întrebări, mergea foarte greu. Și am zis hai să căutăm să învățăm pe o platformă. Mai aveam experiența de la clase cu Mykoolio pe care apucasem să mai predăm de câteva ori. Am reușit să extindem abonamentul, fiindcă aveam acces doar o lună.
  • Am mai folosit și Google classroom apoi. Aproape toate clasele de la gimnaziu sunt înrolate pe Classroom. 
  • Nu toată lumea are același nivel de abilitate tehnică, anumiți colegi care erau foarte rezistenți la tehnică chiar au făcut eforturi și sunt bine acum. Îmi zicea o colegă „nici nu-mi vine să cred că eu am putut să fac treaba asta”, adică să-și activeze contul, să-și configureze clasa, să-și invite copiii la clasă, să noteze acolo, să facă materiale. Și colegii mei erau mai rezistenți și spuneau că ei rămân pe whatsapp, le-am spus că este obositor și nu au acolo oglinda activităților făcute de copii la clasă.
  • Problema principală rămâne lipsa de echipamente la copiii. Au telefoane, dar telefonul nu face mult, le-ar trebui tablete, calculatoare.
  • Copiii învață foarte ușor pe partea de tehnologie, a fost suficient ca dintr-o clasă să învețe unu-doi-trei să-și facă cont și să și-l activeze pe Classroom, cum își pun tema acolo, cu efort, cu poze, a fost greu pentru primii patru-cinci și apoi i-au învățat pe ceilalți.
  • I-am încurajat când am vorbit cu ei că e mult mai bine că stăm la țară, fiindcă pot ieși oricând afară, vă jucați cu cățelul, cu pisica, vă uitați după o vrabie, plantați o floare.

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Prof21 si te vom tine la curent cu evenimentele importante.