Postat la 30 aprilie 2020 de Asociaţia REPER21 în categoria ȘtiriIntroducere la permacultură: principii și practică - partea I


Vă prezentăm prima parte a atelierului “Introducere la permacultură: principii și practică”, co-facilitat de Asociația REPER21 împreună cu domnul Emil Zorila.

”De ce sa practicam permacultura?

Fiindca traim o era a omului in care toate sistemele naturale sunt impinse la maximul rezistentei lor, in timp ce ne bucuram de o falsa abundenta de produse. Exista un consens in lumea stiintifica privind pierderea biodiversitatii si pericolul deteriorarii rapide a sistemelor de productie. Acest lucru este confirmat de agricultori si mai ales de tarani, care observa de la an la an cum devine mai greu sa obtina aceeasi recolta, necesita mai multa energie si efort, iar de multe ori, pierderile pot fi totale.

In acelasi timp, traim o era a informatiei care poate disemina usor solutii pentru o mai buna rezilienta si sustenabilitate. Permacultura, ca noua filosofie si mod de a face agricultura, se raspandeste din ce in ce mai mult la nivel global. Ea imbina traditiile agricole ale multor popoare cu tehnici de proiectare, observatii si studii stiintifice/ecologice, avand ca principiu director permanenta si autosustinerea (sistemelor).” (Emil Zorila)

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Prof21 si te vom tine la curent cu evenimentele importante.