Bun venit în comunitate unei noi serii de Profi 21!

Postat la 7 noiembrie 2019 de Sandra Ghitescu în categoria Anunțuri din comunitateBun venit în comunitate unei noi serii de Profi 21!


În perioada 28 octombrie – 3 noiembrie, comunității Prof21 i s-au alăturat 23 de cadre didactice care au participat la programul de formare acreditat „Dezvoltarea abilităților de viață în contextul dezvoltării durabile”, derulat la Predeal de trainerii Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile și ai Asociației Reper21 în cadrul proiectului „Prof21 - Dezvoltarea competențelor profesorilor și managerilor școlari pentru o școală atractivă și incluzivă”.

Participanții vor aplica noile informații, instrumente și practici învățate la curs în școli din județele Dolj, Braşov, Mureş, Prahova, Hunedoara și Vaslui. Trainerii au apreciat dorința de cunoaștere și implicare a acestora în procesul de formare, cât și dorința de schimbare pe care cadrele didactice o percep la nivel de școală. Deși unii participanți au vorbit și despre cancelarii în care încă nu se discută deschis problemele școlii, majoritatea lor s-a arătat optimistă cu privire la potențialul de impact pozitiv al transformării procesului educativ prin folosirea instrumentelor oferite în cadrul cursului.

Proiectele de practică dezvoltate de participanți propun procese de învățare și de dezvoltare a abilităților prin experiențe practice. Unele cadre didactice le vor propune elevilor transformarea spațiilor verzi nevalorficate din școli în grădini, spații de sport și recreere sau spații de învățare în aer liber, cât și ecologizări ale unor spații publice din comunități ca instrumente pentru a crește nivelul de conștientizare al elevilor asupra relației cu mediul înconjurător sau pentru a reduce conflictele dintre aceștia și a le îmbunătăți abilitățile de interrelaționare. În alte contexte s-au propus proiecte de reciclare și upcycling a materialelor didactice, de repoziționare a unor meserii cu potențial care nu primesc atenția cuvenită sau de studiu al unor ecosisteme ce pot ilustra în mod foarte practic nevoia pentru o mai bună, mai atentă și mai eficientă relație cu lumea înconjurătoare.

La final de program, profesorii au afirmat că sunt nerăbdători să înceapă implementarea proiectelor propuse, că se simt motivați și inspirați de schimburile de idei și noile cunoștințe făcute în cadrul cursului și că această experiență comună de învățare parcă „a ridicat ceața” pe care unii dintre ei o resimțeau.

La fel ca cele anterioare, această grupă de absolvenți va beneficia la rândul său de sprijin în realizarea proiectelor propuse prin acordarea de subvenții și prin implicarea în programul de mentorat Prof21.

Le dorim mult spor și succes în acțiunile pe care și le-au propus și extindem din nou invitația către toți absolvenții cursului, vechi și noi, de a face schimb de practici și instrumente cu ajutorul platformei www.prof21.ro.

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Prof21 si te vom tine la curent cu evenimentele importante.