Școala de Vară Durabilă, Sinaia 2019

Școala de Vară Durabilă, Sinaia 2019


Timp de două zile ne-am bucurat de prezența a peste 60 de cadre didactice și manageri școlari cu care am discutat despre educație pentru dezvoltare durabilă și despre modalitatea de implementare a etichetei ”Școli Durabile” în cele 23 de școli partenere în proiectul Prof21, precum și despre Politica de Educație pentru Dezvoltare Durabilă a Ministerului Educației Naționale. Eticheta "Școli durabile" face parte dintr-o propunere de politică publică susținută de Ministerul Educației Naționale. 

Programul Școli Durabile Prof21 oferă un context avansat de învățare privind adoptarea Educației pentru Dezvoltarea Durabilă (EDD), atât la nivel managerial (gestiunea unității, viața școlară, parteneriatul cu comunitatea), cât și la nivel didactic (curriculum și pedagogie).

În anul școlar 2019 – 2020 prioritatea programului este Obiectivul de Dezvoltare Durabilă nr. 13 – Acțiune Climatică. La Școala de Vară am lucrat împreună pentru dezvoltarea unor direcții și realizarea unui plan de acțiune pentru integrarea ODD 13 în școli.

Programul ”Școli Durabile” va fi implementat în cele 23 de școli începând cu anul școlar 2019-2020. Echipele școlilor vor beneficia de asistență și mentorat din partea REPER21 și FDSC în cadrul unor vizite punctuale, dar și prin organizarea unor ateliere participative, deschise către comunitățile respective. Implementarea eficace a programului Școli Durabile necesită implicarea cadrelor didactice, a managementului de la nivelul unității școlare, precum și a actorilor relevanți din comunitățile locale respective.

Vă mulțumim tututor pentru participare și contribuții și vă dorim un an nou școlar excelent!

Echipa Prof21

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Prof21 si te vom tine la curent cu evenimentele importante.