Școala durabilă - evenimentul verii în cadrul proiectului Prof21

Postat la 16 august 2019 de Asociaţia REPER21 în categoria ȘtiriȘcoala durabilă - evenimentul verii în cadrul proiectului Prof21


În perioada 20.08-22.08.2019, va avea loc la Sinaia programul Școala durabilă, eveniment organizat în cadrul proiectului „Prof21 – Dezvoltarea competențelor profesorilor și managerilor școlari pentru o școală atractivă și inclusivă”, în coordonarea Asociației REPER 21.

Programul vizează punerea în practică a conceptului de educație pentru dezvoltarea durabilă (EDD) atât la nivel managerial (gestiunea unității, viața școlară, parteneriatul cu comunitatea), cât și la nivel didactic (programă și pedagogie).

La eveniment vor participa 60 de cadre didactice selecționate din cele 23 de școli partenere, iar acestora li se vor alătura experții liderului de parteneriat FDSC și partenerului World Vision Romania.

Agenda evenimentului debutează cu prezentarea programului și a etichetei Școli durabile. Pe parcursul celor două zile, cadrele didactice participante vor avea posibilitatea să schițeze un Plan de acțiune având în vedere ODD13 Acțiune climatică, pentru școlile pe care le reprezintă și să experimenteze rolul de tutor de reziliență. Activitățile din cadrul programului Școală durabilă sunt participative și se defășoară în medii indoor și outdoor.

Ulterior Școlii de Vară, programul Școala Durabilă va fi implementat în cele 23 de școli începând cu anul școlar 2019-2020, care vor parcurge totodată etapele necesare pentru obținerea etichetei de Școală Durabilă – o schemă voluntară de recunoaștere a contribuției școlilor la Educația pentru Dezvoltare Durabilă.

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Prof21 si te vom tine la curent cu evenimentele importante.