Propunerea de politică națională de Educație pentru Dezvoltarea durabilă depusă la ministere!

Postat la 2 august 2019 de Alexandru Gabor în categoria ȘtiriPropunerea de politică națională de Educație pentru Dezvoltarea durabilă depusă la ministere!


În luna iulie 2019, am înaintat Ministerului Educației Naționale și Ministerului Mediului propunerea alternativă de politică publică: „Politica națională de Educație pentru Dezvoltarea durabilă”!

Scopul politicii publice este asigurarea contribuției educației naționale la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030.

Propunerea a fost elaborată de Rețeaua ONG21, coordonată de Asociația REPER21 și FDSC, în cadrul proiectului „ONG21. Participarea ONG-urilor la politica de Educație pentru dezvoltarea durabilă”, co-finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Procesul de elaborare participativă a implicat, timp de şase luni, circa 75 de ONG-uri cu experiențe semnificative în domeniul educației și/sau al dezvoltării durabile. Inițiativa beneficiază de susținerea Ministerului Educației Naționale și Ministerului Mediului.

Echipa proiectului transmite mulțumiri tuturor membrilor rețelei și susținătorilor care s-au implicat activ în acest demers!

Broşura finală a proiectului poate fi descărcată de AICI.

Videoclipul de prezentare a politicii poate fi văzut AICI.

Parteneri media principali: Agerpres, Radio România Cultural, Gala Societății Civile, Infomediu Europa, Ziarul de Iași, Ruralis

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este Oana Marin, REPER21 ([email protected])

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Prof21 si te vom tine la curent cu evenimentele importante.