Curs adresat profesorilor pentru predarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă

Postat la 8 aprilie 2019 de Alexandru Gabor în categoria ȘtiriCurs adresat profesorilor pentru predarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă


Cadrele didactice interesate să inițieze elevii în tematica Obiectivelor Globale de Dezvoltare Durabilă au posibilitatea de a urma un fellowship (online)remunerat. 

Acesta este finanțat de compania non-profit Project Everyone (Londra), inițiatoarea World’s Largest Lesson, și Empatico, un proiect al The KIND Foundation, care urmărește explorarea lumii de către elevi și profesori prin experiențe care stârnesc curiozitatea și empatia.

Fellowship-ul este remunerat cu 500 USD și va conecta clasele participante prin intermediul platformei Empatico și a unei camere web. Lecția propusă nu trebuie să fie neapărat live. Clasele implicate vor învăța despre obiectivele globale în parteneriat cu alte clase, iar elevii vor lucra împreună pentru a decide ce acțiuni pot fi întreprinse pentru atingerea obiectivelor globale. Clasele participante vor face perechi in urma unui chestionar completat atât de profesori, cât și de elevi. 

Activitățile de învățare durează aproximativ o oră, dintre care 25-35 de minute vor fi rezervate discuțiilor între elevii din clasele partenere.

Condiții de eligibilitate:

  1. Elevii au vârsta cuprinsă între 9-11 ani
  2. Elevii nu au mai învățat până acum despre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă
  3. Cadrele didactice și elevii cunosc limba engleză la nivel conversațional
  4. Clasa are acces la internet și la o cameră video.
  5. Posibilitatea recepționării unui transfer bancar internațional.

Fellowhsip-ul va începe în data de 22 aprilie 2019 și se încheie în 28 aprilie 2019.

  • Termen pentru trimiterea aplicațiilor: 12 aprilie 2019
  • Formularul de aplicare este disponibil aici.

Textul anunțului în imba engleză poate fi accesat aici.

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Prof21 si te vom tine la curent cu evenimentele importante.