Webquest

Gimnaziala Nr 2 , Caracal
0

Webquest este o activitate centrata pe investigatie prin care elevii interactioneaza cu informatie preluata in mare parte de pe Internet. Un WebQuest de scurta durata are ca scop dobandirea de noi informatii si integrarea lor in sistemul de cunostinte existent. La sfarsitul unui astfel de proiect, elevul a adunat intr-o perioada scurta de timp o cantitate semnificativa de informatii noi si le-a analizat in profunzime. Un WebQuest pe termen scurt poate fi completat în una pana la trei lectii.

WebQuests sunt, de obicei, activitati de grup, incluzand elemente de motivare a cursantilor prin includerea unui scenariu sau a unui joc de rol, putand fi concepute unidisciplinar sau interdisciplinare. Exista o "formula" care trebuie respectata atunci cand se proiecteaza un WebQuest, in vederea atingerii eficientei. Aceasta ar trebui sa includa urmatoarele sectiuni:

• Introducerea – ofera elevului unele informatii de fond, il orienteaza si ii trezeste interesul;
• Sarcina – care descrie activitatile care vor conduce la produsul final; ele ar trebui sa fie clare si interesante.
• Procesul-care explica pasii din cadrul strategiilor pe care elevul trebuie sa le utilizeze pentru a-si indeplini sarcina;
• Resursele -site-uri, carti, baze de date etc pe care le acceseaza elevii pentru a-si atinge scopul
• Evaluarea – masoara rezultatele activitatii lor;
• Concluzia – o sinteza a activitatilor, care ii incurajeaza pe elevi sa reflecteze asupra beneficiilor aduse de curs si a rezultatelor pe care le-au obtinut.