Jocul pasează masca - Energizer şi team building

COLEGIUL NATIONAL "GRIGORE MOISIL" ONESTI , Onești
0

Scop

participanţii se vor cunoaşte mai bine, creşte nivelul de energie în grup şi dobândesc încredere în ceilalţi membri ai grupului, prin faptul că toţi se vor implica şi vor depăşi bariera ridicolului situaţiei pentru că toţi vor arăta „caraghiosi” şi se vor amuza împreună.


Procedeu

Trainerul invitǎă participanţii să formeze un cerc, cu faţa în interior. Le explică faptul că fiecare va primi şi apoi va construi o „mască facială” din mimică, pe care o va transmite mai departe următoarei persoane din stânga, care va construi mai departe ş.a.m.d.


Instructaj:

Trainerul/ facilitatorul/ profesorul spune: „voi construi o mască facială şi mă voi uita la persoana din stânga mea, care, în timpul contactului vizual, trebuie să reproducă exact masca pe care o am eu deja pe faţă, ca şi cum s-ar uita în oglindă. (Trainerul/ facilitatorul/ profesorul demonstrează). Apoi, ea/el se va întoarce la stânga, către următoarea persoană, în timpul acestei întoarceri trebuind să-şi schimbe masca pentru a oferi o mască nouă următoarei persoane. Astfel, toată lumea din grup va ajunge să primească şi să dea mai departe diferite „feţe”. Să începem şi nu uitaţi de contactul vizual şi să acordaţi suficient timp primitorului pentru a realiza o copie reuşită a măştii. Nu vă grăbiţi!” Sursa: Ghidul "Respect pentru diversitate" pe care-l puteti descarca aici (http://www.britishcouncil.ro/sites/britishcouncil.ro/files/ghid-respecting-diversity.pdf)