Storytelling (Arta povestirii)

Asociaţia REPER21 , Municipiul București
0

Descriere

Metoda Storytelling sau Arta povestirii presupune transpunerea unor întâmplări sau evenimente în cuvinte şi are ca elemente constitutive traseul narativ, personajele, naratorul şi audienţa. Povestirile sau narațiunile sunt prezente în toate culturile ca mijloace de divertisment, educație sau insuflarea valorilor morale. Procesul de storytelling implică 3 etape: pregătirea publicului pentru poveste (introducerea în temă), povestea în sine (incluzând elemente legate de voce, tonalitate, obiecte utilizate) şi ieşirea din poveste (creaţie, reflecţie, punere în scenă). Este o metodă participativă ce implică publicul în toate cele trei etape.
 

De ce storytelling ca metodă de educaţie non-formală? 

Metoda încurajează participanții să îşi exploreze expresivitatea, dezvoltă capacitatea acestora de a-şi comunica gândurile și sentimentele într-un mod articulat, de a asculta activ, de a se concentra, de a recepta şi reacţiona la situaţii noi, în acelaşi timp reflectând asupra propriilor experienţe. De asemenea stimularea creativităţii prin storytelling contribuie la câştigarea încrederii în sine.

Află mai mult: http://www.nonformalii.ro/metode/storytelling-arta-povestiriiFilm realizat de Societal în cadrul Laboratorului de educaţie nonformală, ediţia 2012, un eveniment organizat de programul Tineret in Actiune (www.tinact.ro)