Fotoanimație

Fotoanimația/ animația video/ stop motion/ animatia cadru-cu-cadru – toate duc la același produs finit: cu resurse minime, o cameră foto sau video și răbdare, se pot creea spot-uri care să râmănă întipărite pe retina publicului.
Nu trebuie măiestrie în a mânui nici unul dintre aparate, ci doar imaginație și disponibilitate.
Desene, plastilină, obiecte dintre cele mai diverse, decupaje, umbre sau chiar propriul corp sunt doar câteva din elementele ce pot fi folosite pentru a crea un produs de animație.


Obiective de învățare

Prin această metodă îți poți dezvolta atât abilitățile “hard” cât și cele “soft”. Pe de o parte există mânuirea aparatului, capturarea celei mai bune imagini și stabilirea celui mai bun unghi, fixarea camerei etc. Pe de altă parte există conținutul a ceea ce vrei să transpui în animația foto/ video, care îți va activa/ îmbunătății creativitatea, găsirea de soluții practice, imaginația etc.


Rezultatele/impactul metodei

Prin acest proces oricine poate să învețe să dea viață lucrurilor și ideilor. Pentru că fiecare din noi vine cu povestea personală. Cu ajutorul fotoanimației putem crea elemente vizuale ajutătoare unui proces educativ sau unui proces de conștientizare. Putem să creăm o legatură între o idee și o comunitate care poate beneficia de pe urma ideii respective. Putem traduse și transmite un mesaj într-un mod facil și agreabil.