Teatru Origami

Origami – teatru este o metodă nonformală prin care copii, tineri și adulți descoperă magia artei orientale a plierii hârtiei și astfel devin mai atenți, mai răbdători, mai pasionați și de ce nu mai încrezători în forțele proprii. Odată hârtiile pliate, acestea sunt folosite pentru a crea spații de poveste, cu personaje care interacționează și de la care putem învăța.


Obiective de învățare

Participanții învață cum se pliază dintr-un pătrat de hârtie pentru a obține diverse forme, învață să elaboreze povești origami, își cultivă răbdarea și atenția la detalii, învață să socializeze mai ușor și să comunice cu ajutorul acestei arte.


Rezultatele/impactul metodei

Origami poate fi folosit începând de la copii de grădiniță până la adulți, în orice colț al lumii. În funcție de vârsta grupului țintă, modelele se pot adapta vârstei. Metoda poate fi folosită în spitale pentru a anima un grup de copii, poate fi folosită pentru a crea piese de teatru (pt. copii și adulti), poate fi folosită ca metodă de team building, metoda educativă în școli și grădinițe, ateliere de creație pt. copii și adulți, etc.