Teatru Playback – elemente educaționale

Interactiv și spontan, teatrul Playback își bazează întreg materialul performativ pe poveștile din comunitate. Teatrul Playback atrage oamenii împreună și deschide noi perspective în orice fel de context – în teatre, ateliere de lucru și o gamă largă de altfel de contexte organizate de învățare. Spectacole de Playback sunt efectuate de o echipă de actori profesioniști, un dirijor și un muzician. Din momentul în care spectacolul începe, spectatorii interacționează cu dirijorul și văd cum actorii crează pe moment scurte piese teatrale. Mai apoi voluntari din public urcă pe scenă și crează împreună cu actorii o piesă mai complexă, în care acești actori au rolurile principale. Teatrul Playback a fost creat de către psihodramatistul american Jonathan Fox.


Obiective de învățare

Dezvoltarea abilităților de ascultare activă, empatie, lucru în echipă și creativitate prin teatru de improvizație în care grupul pune în scenă o poveste spusaă și functionează ca oglindă și liant cu poveștile de viață universale.


Rezultatele/impactul metodei

în urma participării la un astfel de process, poți să lucrezi creativ cu grupuri plecând de la problemele, situațiile sau de la visele lor și să ajungeți împreună la soluții și idei noi, poți să îți manifești expresivitatea și empatia, poți să îți susții procesele de dezvoltare și transformare ale beneficiarilor tăi plecând de la înțelegerea situației actuale prin oglindire, poți să începi să gândești și să lucrezi sistemic.