Jocurile olimpice

Se fac echipe. Fiecare echipă reprezintă o țară care participă la jocurile olimpice. În acest sens echipele respective vor desena drapeleul țării respective, cu care vor defila la deschiderea jocurilor (pot fi țări imaginare). Participanții pot depunde chiar și un jurământ olimpic, promițând că vor respecta regulile de fair play sportiv. O anumită seriozitate va oferi mai mult haz probelor inedite care vor urma.


După ceremonia de deschidere, coordonatorul de joc (președintele comitetului olimpic) va prezenta probele olimpice. Acestea vor fi trecute pe un panou (un carton) în felul următor:

Proba olimpică           Țara           Reprezentantul           Punctajul obținut


Fiecare țara urmează să își aleagă participanții la probele olimpice și numele acestora se trece pe panou, în dreptul țării respective. Echipele se aliniază ca pentru o ștafetă în dreptul liniei de start. Înaintea fiecărei probe, președintele comitetului olimpic explică în ce constau probele:


I.    Aruncarea cu greutatea: se va executa după regulile acestui sport, însă greutatea este o mingie făcută din vată;


II.    Ștafeta combinată: solicită participarea întregii echipe – traseul la dus se execută târâș, iar la întors într-un picior;


III.    Aruncarea cu sulița: care este de fapt un pai;


IV.    Trasul la țintă: într-un panou punctat, cu o mingie de ping-pong înmuiată în vopsea/ acuarelă;


V.    Ștefeta în doi: se execută pe echipe, se aleargă în perechi ținând un balon umflat între frunțile jucătorilor;


VI.    Proba specială: este o surpriză pt. toți jucătorii. Reprezentantul fiecărei echipe capătă un castronaș cu boabe de mazăre, un pai și un alt castronaș gol. Într-o limită de 3 minute, acesta trebuie să mute cu ajutorul paiului (prin absorbție) cât mai multe boabe de mazăre dintr-un castronaș în celălalt.


Se pot inventa și alte probe hazlii. Punctajele fiecărei echipe se totalizează, după care urmează medalierea echipelor cu aur, bronz, argint. Președintele comitetului olimpic nu va uita să felicite toți participanții acestei neobișnuite întreceri sportive.