Sculpturi

1. Cereți oamenilor să formeze grupuri de trei sau patru. Apoi, cereți-i să demonstreze, formând o sculptură umană, ceva pe subiectul pe care îi dați. Subiectul poate fi:


• beneficiul cooperării
• acceptarea diferenței dintre ceilalți
• cum funcționează acest grup sau clasă
• conflictul
• viața de noapte în zonă
• pisici


(Este clar că aproape orice subiect poate fi ales, în funcție de grup, situație și obiectivul dvs.).

2. Grupului li se spune că nu pot vorbi deloc în timpul exercițiului. Li se dă un anumit timp și le-au spus că apoi își vor prezenta sculptura tuturor celorlalte grupuri. Numai după ce vorbiți vor fi permise.


3. O persoană din fiecare grup primește un "handicap" de către conducător. Ei trebuie să-și țină mâna în spatele sau în buzunar. Alternativ, ele trebuie să stea pe un picior sau să rămână îndoite. Alte variante sunt posibile. Nu sunt date motive pentru acest lucru, însă acestea trebuie să rămână astfel până la sfârșitul prezentărilor.


4. După ce fiecare grup a făcut prezentarea, permiteți fiecărui grup să discute despre ce au obținut, despre cum au simțit și despre ce au învățat din ea.


5. Deschideți-o la o discuție generală. Întrebări pentru discuție: Ce părea să funcționeze fără cuvinte? Cât de bine a lucrat grupul împreună? Ce a ajutat sau a împiedicat această colaborare? Cum a dorit individul impozitul impus "impus"? Cum a reacționat grupul la această persoană și cum au simțit despre ei? Despre ce ați învățat: sculpturi umane; subiectul pe care vi sa cerut să sculptați; cooperare; diferență?


(Multe alte întrebări ar putea fi puse în funcție de grup, timpul și natura muncii dvs. Pentru grupuri mai mari sau chiar și pentru cele mai mici, aceste întrebări ar putea fi ridicate cu grupuri mici înaintea discuțiilor de grup mari).