Open Space Technology – OST (Tehnologia Spațiului Deschis)

Asociația REPER21 , Municipiul București
0
OST (Tehnologia Spațiului Deschis) este o metodă utilizată pentru definirea în mod participativ, în grupuri de la 5 până la câteva sute de persoane, a unor oportunități și moduri de lucru legate de teme diverse.

În întâlnirile OST, participanții își creează singuri și apoi își gestionează agenda proprie formată din sesiuni de lucru paralele, centrate în jurul unei teme comune, stabilite anterior de către organizatori. Pe măsura ce grupurile de lucru auto-create în cadrul întâlnirii termină dezbaterile referitoare la subiectele pe care le-au propus, sunt publicate rapoartele fiecărei sesiuni și se creează în paralel noi grupuri, pe măsura ce apar noi idei și subiecte legate de tema centrală.

De ce OST ca metodă de educație non-formală?
Crearea unui spaţiu deschis de lucru stimulează creativitatea, motivaţia şi pasiunea persoanelor participante de a planifica şi acţiona, de a învăţa şi a face, de a găsi şi prezenta rezultate eficiente referitoare la problemele comune care îi afectează. OST poate reprezenta o metoda utila pentru definirea viziunii, obiectivelor si instrumentelor de lucru ale unei organizatii in domeniul dezvoltarii durabile.
 
Află mai mult: