Stil de viață sănătos într-un mediu verde

 
Alba Iulia, Alba
Sighișoara, Mureș

Scopul activității ,,Stil de viață sănătos într-un mediu verde” constă în reducerea obezității în rândul tinerilor prin intermediul mișcării, relaxării active și înțelegerii conceptului de stil de viață sănătos. Unul dintre obiectivele activității educaționale constă în dezvoltarea abilității de autocunoaștere pentru 35 de elevi. Astfel, în data de 26 octombrie 2015, elevii și-au identificat propriile limite și și-au dat seama dacă pract [...] vezi tot la despre »

Abilități vizate: Autocunoaștere   Autoîngrijire  

Metode folosite: Debate (Dezbaterea)   Flashmob   Nevoi vs. Dorinţe   Cafeneaua publică (World Cafe)  

Activitatea recentă

 

Nu mai exista înregistrări.

Scopul activității ,,Stil de viață sănătos într-un mediu verde” constă în reducerea obezității în rândul tinerilor prin intermediul mișcării, relaxării active și înțelegerii conceptului de stil de viață sănătos.

Unul dintre obiectivele activității educaționale constă în dezvoltarea abilității de autocunoaștere pentru 35 de elevi. Astfel, în data de 26 octombrie 2015, elevii și-au identificat propriile limite și și-au dat seama dacă practică sau nu un stil de viață sănătos. Mai departe, cel puțin 25 din ei au conștientizat necesitatea și dorința de a practica tehnici de mișcare și metode active de relaxare. La activitate elevii au fost încurajați să aducă și diverse alimente sănătoase, pentru a fi servite la finalul dezbaterii. 

Activitatea a debutat cu o serie de întrebări adresate elevilor (”Cum ai vrea să arați?”, ”Ce faci pentru acest lucru?”, ”Cum vrei să-ți îmbunătățești și să-ți menții imaginea de sine?”). Pe marginea răspunsurilor, s-a dezbătut necesitatea adoptării unui stil de viață sănătos prin metoda nonformală a Cafenelei publice. Tot aici, elevii au avut posibilitatea realizării de schimburi de rețete sănătoase și ușor de pregătit.

Dintre concluziile deduse de elevi putem aminti servirea meselor la aceeași oră, în fiecare zi, practicarea în mod regulat a exercițiilor fizice și sesizarea cauzelor emoționale ale mâncatului în exces. Spre final, am informat elevii asupra vizitei în liceu a reprezentantului României în Federația Mondială de Street Workout (Dorobat Doru – promotor al mișcării în aer liber și a antrenamentelor individuale și de grup cu propria greutate); am atras atenția asupra necesității unor spații special amenajate pentru practicarea sportului și a creșterii nivelului de implicare a comunității locale în acest sens.Imprimă

Anghelina Ciotloș

COLEGIUL TEHNIC DORIN PAVEL

Eugenia Fulop Birsan

Clubul Copiilor Sighișoara, Mureș