Astăzi suntem noi profesori

 
Municipiul București, București

Ca urmare a constituirii Comunităţii „Prof21” şi în calitate de membri fondatori ai  comunităţii, prof. Simona Ionescu şi prof. Anita Niculescu, împreună cu un număr de 16 elevi din cele două unităţi şcolare, au organizat în data de 30 octombrie 2015 activitatea educaţională „Astăzi suntem noi profesori!”.Obiectivele pe care ni le-am propus în cadrul activităţii au fost: dezvoltarea abilităţilor de  comunicare, interrelaţionare şi cooper [...] vezi tot la despre »

Abilități vizate: Comunicare   Interrelaționare  

Metode folosite: În afara limitelor   Metode şi tehnici de învăţare prin colaborare şi cooperare la training şi/sau în sala de clasă   Cafeneaua publică (World Cafe)  

Activitatea recentă

 

Nu mai exista înregistrări.

Ca urmare a constituirii Comunităţii „Prof21” şi în calitate de membri fondatori ai  comunităţii, prof. Simona Ionescu şi prof. Anita Niculescu, împreună cu un număr de 16 elevi din cele două unităţi şcolare, au organizat în data de 30 octombrie 2015 activitatea educaţională „Astăzi suntem noi profesori!”.


Obiectivele pe care ni le-am propus în cadrul activităţii au fost: dezvoltarea abilităţilor de  comunicare, interrelaţionare şi cooperare la elevi, promovarea valorilor şi atitudinilor dezirabile în societate, dezvoltarea creativităţii şi metodelor interactive, printr-un transfer 
real de competenţe între elevi.

Sintetizând conţinutul activităţii, elevii Colegiului German „Goethe” cu performanţe recunoscute în limba germană, şi-au însuşit rolul de „profesori” pentru elevii de la Colegiul de Poştă şi Telecomunicaţii „Gh. Airinei”, după care aceştia din urmă, în a doua parte a activităţii, i-au învăţat pe cei de la „Goethe” tehnici de autoapărare (fiind clasă de sportivi de performanţă, legitimaţi la club şi cu rezultate remarcabile la judo şi lupte libere). Cu această ocazie, elevii au putut constata care sunt calităţile necesare activităţii de predare, iar cadrele didactice au jucat „un altfel de rol” faţă de cel zilnic, de la clasă. Beneficiile obţinute au fost, astfel, reciproce. Am constatat o implicare entuziastă a tuturor participanţilor, rezultatele obţinute de o parte şi de alta fiind considerabile.

La final, toţi cei implicaţi în eveniment au declarat că doresc continuarea proiectului. După elaborarea raportului final al activităţii, în colaborare cu toţi cei implicaţi, vom decide asupra modalităţilor de continuare a unor activităţi similare şi vom avea în vedere elaborarea unei agende în acest sens, în semestrul al doilea al anului şcolar curent.

Pentru buna desfăşurare a acestei activităţi, pe lângă directorii celor două unităţi şcolare, ne-au fost alături consilierii psihopedagogi din şcoli, câte un profesor de germană, precum şi catedra de sport de la Colegiul German „Goethe”. Chiar dacă în mod obişnuit nu interacţionează frecvent un astfel de grup de cadre didactice, cu această ocazie am schimbat idei, experienţe şi bune practici în domeniul educaţional.

Organizatorii activităţii îşi exprimă convingerea că asemenea evenimente sunt şi vor fi binevenite în toate unităţile de învăţământ şi speră că, în viitorul apropiat, vom demara în cadrul Comunităţii „Prof21” şi alte proiecte similare.Imprimă

Anita Sabina Niculescu

Colegiul German "Goethe" Municipiul București, București