Mănânc sănătos și responsabil

Tip de activitate: extracurriculară

Grup tinta: clase de la ciclul primar, gimnazial si liceal (adaptabila fiecarei categorii de varsta)

Descriere:

Metoda este o continuare a activității - Ce pun in farfurie?
Acum elevii vor simula un meniu sănătos și responsabil ținând cont de toate problemele indentificate în prima activitate. Vor prezenta regulile de igienă în problema veselei, fructelor, legumelor, metodelor de preparare și depozitare a alimentelor, igiena personală.

Obiective:
- Să formeze atitudini și comportamente privind regulile de bază ale unei alimentaţii sănătoase.
- Dezvoltarea gandirii critice in randul elevilor.
- Să dezvolte capacităţi de lucru în echipă şi de cooperare
- Dezvoltarea creativității

Timp alocat: 60 min.

Resurse: carton, foarfece, hârtie colorată, lipici
Instructiuni:

Etape:

1. Elevii vor lucra pe grupe de 3 membrii.
2. Elevii vor confecționa din carton farfurii și tacâmuri pentru meniul lor
3. Elevii vor stabili ce vor pune in farfurie, tinand cont de alimentele din comunitatea locală.
4. Au loc discuții pe tema igienei alimentației, a veselei și cea personală.
5. Produsele ce vor fi aranjate pe farfurie vor fi realizate din hârtie colorată.
6. Aplicând regula celor 60 de secunde fiecare elev prezintă farfuria sa.
7. Au loc discuții și sugestii privind alegerea alimentelor.